Przygotowanie miejsca pracy:

W pomieszczeniu nie powinno być wilgotno ani zimno (poniżej 20 stopni). Musi być także dobrze wentylowane. Będą potrzebne jednorazowe rękawiczki, kubek i mieszadło. Foremka musi być czysta i sucha. 

1) W pierwszej kolejności mieszamy zawartość w każdym z pojemników, najlepiej potrząsając. Naturalnym procesem jest tymczasowe rozwarstwienie. Następnie mieszamy ze sobą składniki z opakowań A i B w proporcji wagowej 1:1. Bardzo dokładnie mieszamy niezbyt energicznym ruchem, który mógłby spowodować napowietrzenie masy. Masa zwiąże się po upływie 2 minut.

2) Następnie przelewamy mieszankę do formy przed upływem 2 minut. W przypadku niewielkich pęcherzyków powietrza delikatnie poruszać foremką. 

3) Po około pół godziny odlew jest gotowy do wyjęcia z foremki. 

Oryginalne opakowania należy przechowywać w zacienionym miejscu w temperaturze do 22 stopni.